EklentilerWordpress

Web Siteniz İçin En İyi 5 WordPress Çeviri Eklentisi

WordPress çeviri eklentisi sayesinde web sitenizi birçok farklı dile çevirebilirsiniz. Bu eklentiler sayesinde farklı dillerde içerikler hazırlayabilir, web sitenizdeki kategori isimlerini vs. farklı dillere çevirebilirsiniz. Yani bu eklentiler sayesinde web sitenizi çok dilli bir hale getirebilirsiniz.

Tabii ki bu eklentiyi özellikle global bir site yayınlamak isteyenler kullanabilirler. Ancak böyle bir amacınız olmasa bile daha fazla ziyaretçi çekebilmek için çeviri eklentilerinden birisini tercih edebilirsiniz. Böylelikle web sitenizi birçok farklı dile çevirebilirsiniz.

Ayrıca bu çeviri eklentilerinin genel olarak oldukça basit şekilde kullanılabildiklerini belirtmemizde fayda var. Bu yüzden bu eklentileri nasıl kullanacağınız hakkında çok fazla endişelenmenize gerek yok. Eğer sizde web siteniz için bir WordPress çeviri eklentisi arıyorsanız, listemizdeki eklentileri inceleyebilirsiniz.

WordPress Çeviri Eklentisi Ne İşe Yarar?

WordPress çeviri eklentisi, basitçe açıklamamız gerekirse çok dilli bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanır. Yani bu eklentiler sayesinde web sitenizi birçok farklı dile çevirebilirsiniz. Ayrıca çeviri eklentileri sayesinde çok dilli web siteleri de oluşturabilirsiniz.

Kısacası çeviri eklentileri, özellikle global pazara ulaşmak isteyenler için oldukça kullanışlı olabiliyor. Ayrıca bu eklentiler ziyaretçilerin içerikleri farklı dillere çevirebilmelerine olanak tanıyabiliyor. Yani ziyaretçiler bir hedef dil seçerek içerikleri o dile çevirebiliyorlar. Bu durumda da tabii ki yabancı ziyaretçiler web sitenizde daha fazla gezinebiliyorlar.

Bunların yanı sıra çeviri eklentilerinin otomatik çevirme işini Google Translate gibi servisler aracılığıyla yaptıklarını belirtmemizde fayda var. Uzun lafın kısası, çeviri eklentileri web sitenizi farklı dillere çevirebilmenize ve sitenizde birçok farklı dilde içerik yayınlayabilmenize olanak tanır. Bu eklentilerin çoğu genel olarak birbirinden farklı özelliklerle karşımıza çıkabilir.

En İyi 5 WordPress Çeviri Eklentisi 2022

Web siteniz için bir WordPress çeviri eklentisi arıyorsanız, sizler için hazırlayacağımız listeyi inceleyebilirsiniz. Böylece web sitenizde birçok farklı dil kullanabilirsiniz. Yani sitenizi çok dilli bir hale getirebilirsiniz. Web siteniz için tercih edebileceğiniz WordPress dil çeviri eklentileri genel olarak aşağıdaki şekilde oluşuyor.

En İyi 5 WordPress Dil Çeviri Eklentisi 2022

Weglot Translate

wordpresstr-wordpress-ceviri-eklentisi-weglot-translate

Oldukça fazla tercih edilen WordPress çeviri eklentisi Weglot Translate, çok dilli web sitesi oluşturmanıza olanak tanıyor. Bu eklenti hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ancak tabii ki eklentinin ücretsiz sürümündeki özellikler sınırlı olarak karşımıza çıkıyor.

Örneğin, eklentinin ücretsiz sürümünde 60’dan fazla dil seçeneği mevcut ancak hedef dil olarak sadece 1 seçenek karşımıza çıkıyor. Yani diğer hedef dillerini seçebilmeniz için ücretli versiyonlardan birisine geçmeniz gerekiyor.

Weglot Translate eklentisini etkinleştirdikten sonra eklenti seçtiğiniz kelimeleri otomatik olarak seçtiğiniz dile çevirebiliyor. Bu kısımda son olarak eklentinin genel olarak oldukça kullanıcı dostu olduğunu belirtmemizde fayda var.

Polylang

wordpresstr-wordpress-ceviri-eklentisi-polylang

Popüler WordPress çeviri eklentisi Polylang, oldukça fazla dil seçeneğine sahip. Doksanın üzerinde dil seçeneği sunan bu eklenti sayesinde birçok dile çeviri yapabiliyorsunuz. İlk olarak bu eklentide çevirilerin elle yapıldığını belirtmemizde fayda var.

Ancak bu eklentide elle çeviri yaptığınız için içerik üzerinde çok daha fazla kontrole sahip olabiliyorsunuz. Eklentinin ücretsiz sürümünde birçok temel özellik mevcut. Ancak eklentinin tüm özelliklerini kullanabilmek için ücretli sürümlerden birini satın almanız gerekiyor.

GTranslate

wordpresstr-wordpress-ceviri-eklentisi-gtranslate

Bir diğer ücretli WordPress çeviri eklentisi GTranslate, diğer eklentiler gibi ücretsiz olarak da kullanılabiliyor. Oldukça fazla tercih edilen eklenti Google’ın otomatik çeviri hizmetini kullanıyor. Yüzden fazla dil seçeneği bulunduran eklentide tüm hedef diller ücretsiz olarak seçilebiliyor. Eklentinin ücretsiz sürümünde birçok basit özellik mevcut. Ancak ücretli sürümlerde çeviri sonucunu düzenleme gibi birçok dikkat çekici özellik bulunuyor.

TranslatePress

wordpresstr-wordpress-ceviri-eklentisi-translatepress

Oldukça basit şekilde kullanılabilen WordPress çeviri eklentisi TranslatePress, elle çeviri ve otomatik çeviri yapabilmenizi sağlıyor. Bu eklentiyi Google Translate API ile entegre edebiliyor ve oldukça yüksek kalite otomatik çeviriler yapabiliyorsunuz.

Eklentinin ücretsiz versiyonunda birçok farklı özellik mevcut. Ancak isterseniz ücretli sürüme geçerek otomatik kullanıcı dili tespiti gibi birbirinden farklı birçok özelliğe erişebiliyorsunuz.

Loco Translate

wordpresstr-wordpress-ceviri-eklentisi-loco-translate

Ücretsiz WordPress çeviri eklentisi Loco Translate, birçok farklı özellikle karşımıza çıkıyor. Tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen bu eklenti, en fazla tercih edilen çoklu dil eklentileri arasında yer alıyor. Bu yüzden yazımızda son olarak bu eklentiye yer vermek istiyoruz.

İlk olarak bu eklentinin WooCommerce sistemlerini Türkçe yapma fırsatı sunduğunu belirtelim. Ayrıca bu eklenti sayesinde tema ve eklenti dosyalarınızı ücretsiz olarak çevirebiliyorsunuz. Ancak Loco Translate ile sadece manuel çeviri yapabiliyorsunuz. Yani bu eklentide otomatik çeviri özelliği bulunmuyor.

Loco Translate ile WordPress çeviri eklentisi listemizin sonuna geliyoruz. Sizde bu eklentilerden birisini tercih ederek web sitenizi çok dilli bir hale getirebilirsiniz.

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu