Wordpress

WordPress Web Sitesinde Giden Bağlantılar Nasıl İzlenir ?

WordPress web sitenizden giden bağlantıları izlemek mi istiyorsunuz ? Giden bağlantılar, kullanıcıların web sitenizden uzaklaşmasını sağlayan bağlantılardır. Bu bağlantılar, bağlı kuruluş ürünleri, sosyal ağlar veya web sitenizden bağlantı verdiğiniz diğer web sitelerinin bağlantıları olabilir.

Bu yazımızda, hangi giden bağlantıların en çok tıklama aldığını görmek için WordPress web sitesinde giden bağlantılar nasıl izlenir konusundan bahsedeceğiz.

WordPress Web Sitesinde Giden Bağlantılar Nasıl İzlenir ?

WordPress’te Giden Bağlantıları Neden İzlenmeli ?

Web sitenizi oluşturduktan sonra, geliştirebilmeniz için kullanıcıların web sitenizle nasıl etkileşime girdiğini öğrenmeniz gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu Google Analytics kullanmaktır .

Google Analytics, kullanıcılarınızın nereden geldiğini, hangi sayfaları görüntülediklerini ve web sitenizde ne kadar zaman geçirdiklerini görmenizi sağlar. Bu bilgiler, stratejinizi belirlemenize ve web sitenizi buna göre geliştirmenize yardımcı olur.

Benzer şekilde, giden veya harici bağlantılar hakkında bilgi edinmek, hangi giden bağlantıların daha sık tıklandığını anlamanıza yardımcı olabilir. Satış ortağı ürünlerini tavsiye ediyorsanız, giden bağlantıları izlemek, hangi ürünlerin hedef kitlenizde daha iyi performans gösterdiğini öğrenmenize yardımcı olur.

Google Analytics ile Tüm Giden Bağlantıları İzleme

Öncelikle, MonsterInsights eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekecek . Kullanabileceğiniz ücretsiz bir sürümü de bulunmaktadır.

MonsterInsights, WordPress için en popüler Google Analytics eklentisidir. Web sitenizi Google Analytics ile doğru şekilde bağlamanızı sağlar.

Etkinleştirme işleminin ardından, WordPress yönetici alanınızdaki Analizler kısmından Ayarlar sayfasını ziyaret etmeniz ve ‘İzleme’ sekmesini tıklamanız gerekiyor.

‘Katılım’ bölümünün altında, ‘MonsterInsights etkinliklerini izlemeyi etkinleştir’ seçeneğinin yanında yer alan ‘Evet’ butonunu seçmeniz gerekiyor.

Hepsi bu kadar, WordPress sitenizde giden bağlantı izlemeyi başarıyla etkinleştirmiş oldunuz.

Dahili Satış Ortağı Bağlantılarını Giden Bağlantılar Olarak İzleme

Çoğu WordPress site sahibi, bağlı kuruluş bağlantılarını yönetmek ve gizlemek için bağlı kuruluş pazarlama eklentileri kullanır. Bu, şunun gibi güzel URL’ler kullanmalarına olanak tanır:

http://example.com/refer/productname/

Varsayılan olarak, Google Analytics bu URL’leri giden bağlantılar olarak izlemez, bundan dolayı giden bağlantı raporlarınızın altında görünmezler.

MonsterInsights, bunu kolayca düzeltmenizi sağlar.

Yapmanız gereken işlem şu şekildedir, Insights  kısmından Ayarlar sayfasında yer alan ‘Takip’ sekmesine tıklayın. İzleme sayfası farklı bölümlere ayrılmıştır. Devam etmek için ise ‘Ortaklık Bağlantıları’ bölümünü tıklayın.

Şimdi, bağlı kuruluş bağlantılarınız için kullandığınız yolu doğrulamanız gerekiyor. Bu, bağlantı gizleme veya bağlı kuruluş bağlantı yöneticisi eklentiniz tarafından eklenen önektir.

Bundan sonra, bu bağlantılar için bir etiket sağlamanız gerekiyor. Bu etiket, Google Analytics raporunuza eklenecek ve raporlarınızda bu bağlantıları belirlemenize yardımcı olacaktır.

Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet butonuna tıklamayı unutmayın.

Google Analytics’te Giden Bağlantı Raporlarını Görüntüleme

WordPress sitenizde giden bağlantı izlemeyi yeni etkinleştirdiyseniz eğer Google Analytics’in verileri toplaması açısından en az 24 saat beklemeniz gerekiyor.

Bundan sonra, Google Analytics kontrol panelinize giriş yaparak ardından Davranış kısmından Etkinlikler» En İyi Etkinlikler sayfasını tıklayabilirsiniz .

Giden bağlantılarınızın ‘giden bağlantı’ etkinlik kategorisi olarak listelendiğini göreceksiniz ve bağlı kuruluş bağlantılarınız eklenti ayarlarında eklediğiniz etiketle listelenecektir.

Bunun üzerine tıklamak, kullanıcıların web sitenizde tıkladıkları URL’leri size gösterecektir.

Giden bağlantı aktivitesini gerçek zamanlı olarak da görüntüleyebilirsiniz. Google Analytics kontrol panelinizin içinde, Real Time kısmından Events sayfasına gitmeniz yeterli olacaktır.

Giden bağlantınızı ve olay olarak bildirilen giden bağlı kuruluş bağlantılarınızı göreceksiniz.

Bu yazının, WordPress’te giden bağlantıların nasıl izleneceğini öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz.

Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz 2021’in En İyi 5 Görüntülü Sohbet Uygulaması yazımızı okuyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu